Szukaj

Olejek eteryczny z jodły syberyjskiej (pichtowy)

25.00 zł

Czas dostawy: 2-4 dni

Naturalny olejek eteryczny 100%.

Surowiec kosmetyczny. Tylko do użytku zewnętrznego.
Olejek eteryczny jest silnie skoncentrowanym preparatem roślinnym i powinien być stosowany ostrożnie.

Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z kroplomierzem
oraz nakrętką z pierścieniem gwarancyjnym.

Pojemność: 10 ml.

Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

Naturalny olejek eteryczny z jodły syberyjskiej
(olejek pichtowy)- 100%.
INCI: Abies Sibirica Needle Oil, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*.
(*naturalne składniki olejku – potencjalne alergeny).
Surowiec kosmetyczny.

WŁAŚCIWOŚCI:

  • olejek eteryczny z jodły syberyjskiej ma cudowny, odświeżający, leśny zapach, jest to jeden
    z najprzyjemniejszych olejków eterycznych
    do stosowania zimową porą
  • działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i grzybobójczo
  • pomaga przy łuszczycy, trądziku i łupieżu
  • działa przeciwświądowo
  • bardzo zalecany do inhalacji przy infekcjach górnych dróg oddechowych, zapaleniu zatok, katarze, skuteczny w tym działaniu, bardzo wydajny, najpopularniejszy w tych zastosowaniach spośród wszystkich olejków eterycznych
  • wzmacnia odporność organizmu

ZASTOSOWANIE:

  • jako dodatek do kąpieli (kilka kropli rozmieszać z olejem, dodać do wanny wody i dokładnie rozprowadzić)
  •  jako dodatek do olejku do masażu (kilka kropli do oleju bazowego)
  •  jako dodatek do kosmetyków
  • do nawilżaczy powietrza, kominków zapachowych, dyfuzorów
  • do sauny

UWAGA! ŚRODKI OSTROŻNOŚCI PRZY KORZYSTANIU Z OLEJKÓW ETERYCZNYCH:

Przed zastosowaniem olejku eterycznego na powierzchnię skóry (dodatek do kosmetyku, masaż, kąpiel) należy przeprowadzić próbę uczuleniową: 1-2 krople olejku eterycznego rozmieszać
z łyżeczką oleju kosmetycznego lub jadalnego i tą mieszanką posmarować malutki fragment skóry na przedramieniu. Obserwować przez 24 godziny w celu wykluczenia reakcji alergicznej. Jeśli pojawi się zaczerwienienie, swędzenie, dyskomfort, należy zaprzestać używania.

Olejki eteryczne nie rozpuszczają się w wodzie. Rozpuszczają się jedynie w olejach (kosmetycznych, spożywczych).
Przy stosowaniu olejków eterycznych do kąpieli (nie używać zbyt ciepłej wody), należy najpierw rozpuścić olejek eteryczny w oleju, a dopiero potem dodać do wody i dokładnie rozmieszać wodę, aby rozprowadzić cząsteczki mieszaniny po całej powierzchni.

Olejki eteryczne nie powinny być stosowane przez kobiety
w ciąży, kobiety karmiące, dzieci, osoby chore, osoby mające alergie i inne osoby wrażliwe na olejki eteryczne.


Olejki eteryczne to całkowicie naturalne wyciągi z roślin uzyskiwane w procesie destylacji parą wodną lub poprzez wytłaczanie na zimno.

Znajdują zastosowanie w:
aromaterapii, poprzez zmysł węchu i wchłanianie za pomocą:
* inhalatorów
* dyfuzorów i nawilżaczy powietrza
* olejów, płynów i kremów do ciała
* soli do kąpieli
kosmetykach pielęgnacyjnych i łagodzących dla skóry i włosów
środkach czystości np. jako dodatki zapachowe do prania
saunie

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów